Potpuno prilagođena Blockchain rešenja

Tokenizirajte svoje poslovanje, pohranite, obradite i delite vredne informacije i podatke, implementirajte svoj prilagođeni blockchain. Totalna fleksibilnost jedne od najuzbudljivijih tehnologija današnjice, prilagođena upravo vašem poslovanju, od strane kreatori blockchain platforme 0bsnetwork:

Osim upravljanja i razvijanja javne blockchain platforme 0bsnetwork, Blockstruct nudi niz rešenja za integraciju blockchaina u vaše poslovanje. Od razvoja koncepta i dizajna, preko pilot projekata koji dokazuju izvedivost vašeg rešenja (proof of concept-PoC), testiranja, implementacije i kontinuiranog razvoja. Radimo sa firmama svih veličina: start-up, malim i srednjim, te velikim multinacionalnim korporacijama.

Javni i državni blockchain projekti također su u našem planu. Digitalni ID, transparentnost i antikorupcijska rješenja; dizajnirana pametno i kompetentno implementirana, rješenja temeljena na tehnologiji blockchaina mogu značajno doprinijeti stvaranju sveta boljim mestom.

Za šta je Blockchain uopšte dobar?

Pitanje koje čujemo vrlo često i glavni razlog zbog kojeg smo započeli ovaj posao na prvom mjestu. Za što je blockchain dobar i kada biste trebali razmotriti usvajanje tehnologije blockchain za rješavanje specifičnih potreba vašeg poslovanja? Na to pitanje lako možemo odgovoriti analizom osnovnih karakteristika tehnologije. Ako vaše poslovanje treba bilo što od sledećeg, ili bi bilo lepo imati jedan ili više od njih da biste poboljšali svoje projekte u bilo kom pogledu, blockchain je prava tehnologija za vas:

Distribuirano i samo po sebi redundantno

Sve informacije, podaci i transakcije pohranjuju se i obrađuju u globalno distribuiranoj mreži nezavisnih servera, koje u blockchain mreži najčešće nazivamo čvorovi (nodes). Svi mrežni čvorovi su jednaki u svakom pogledu, stoga gašenje iz bilo kog razloga jednog ili više njih neće uticati na dostupnost i performanse obrade podataka i transakcija pohranjenih na Blockchainu na bilo koji način. Dizajn same tehnologije i mreže osigurava kontinuitet poslovnih procesa.

Decentralizovano

Svaki čvor pohranjuje komletnu istoriju podataka i samostalno potvrđuje sve transakcije. I svatko može pokrenuti vlastiti čvor. Dakle, nema potrebe za centralnim autoritetom, niti poverenje bilo koje strane kao arbitra istine u sistemu. Zamislite to upravo suprotno od bankarskog sistema: kad šaljete Eure s jednog računa na drugi, Vaša banka je ta koja utvrdi da li imate dovoljno sredstava za izvršenje transakcije i prati i čuva promene na računima pošiljaoca i primaoca. Banka pruža uslugu "pouzdane treće strane" vlasnicima računa, a kako jako dobro znamo iz iskustva prethodnih godina, banke nisu bez mana. Blockchain čini takve usluge bespotrebnim.

Nepromenljivo

Kada podaci i / ili transakcije budu pohranjene u blockchain i potvrdi ih mreža čvorova, ne mogu se više izbrisati ili promeniti. Naknadna ažuriranja ili promene stanja su moguće, ali kompletna istorija uvek će ostati vidljiva.

Transparentno

Javne blockchain platforme su potpuno transparentne i proverljive svima. To pruža savršeno rešenje za sve one slučajeve kada želite da vaši poslovni partneri ili korisnici imaju uvid u sve što se dešava u nekom sistemu, projektu, setu podataka ili transakcija. Tako aplikacije mogu biti potpuno transparentne i provjerljive za bilo kog učesnika u mreži, a sa druge strane, ukoliko potpuna transparentnost nije poželjna, postoji i mogućnost upravljanja pravima pristupa kroz "permissioned" blockchain i/ili privatne blockchain mreže.

Autonomno i samo-izvršavajuće

"Pametni ugovori - Smart Contracts" omogućavaju potpunu automatizaciju - od upravljanja resursima do plaćanja, operateri (ljudi) nisu potrebni za kontrolu, upravljanje ili proveru izvršenja dobro dizajniranih poslovnih procesa i odnosa.

Brzo

Za razliku od Bitcoin blockchaina (~ 5 TX/s) ili Ethereuma (~ 20 TX/s), sada imamo tehnologije blockchaina koje mogu obraditi i do 1.000 transakcija u sekundi a uskoro i više; to je brzina koja omogućava poslovne aplikacije u realnom vremenu. Za poređenje, Paypal procesira oko 200 TX/s, a Visa nešto manje od 2.000 TX/s na globalnom nivou.